Primul spital din România construit din donații și sponsorizări, aproape de finalizare

Foto: stirileprotv.ro

Spitalul pentru copiii bolnavi de cancer din București, construit de la zero, în urma campaniei #NOIFACEMUNSPITAL, a intrat în etapă finală. În una dintre clădiri sunt 180 de paturi și cinci săli de operații, iar în fiecare dintre ele există dotări de ultimă generație. E de fapt un adevărat campus medical în care doctorii vor avea acees la cele mai noi echipamente din domeniu și vor putea la rândul lor să pregătească următoarele generații de specialiști.

Tot blocul operator este realizat din sticlă. Asta pentru că sticla asigură cea mai bună protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești. Este mult mai ușor de curățat, dar și de protejat. Este materialul folosit în spitalele din tot vestul Europei.

Centralele sunt programate să funcționeze la 50% din capacitate atunci când sălile nu sunt ocupate. Sistemul poate fi ajustat, însă, și manual de către personalul medical dacă este nevoie.

Clădirea are și un cinematograf, un loc de joacă, o bibliotecă, săli de terapie, de kinetoterapie. Inclusiv o zonă unde va fi amenajat un post de radio. Și asta nu este tot.

Urmează mutarea secțiilor din clădirea veche în cea nouă. Au de parcurs proceduri care nu au mai fost făcute până acum. Personalul medical trebuie să se adapteze la noile condiții, să respecte un protocol, să transforme acest loc într-un centru de excelență în care copiii să fie tratați la fel ca în Vestul Europei.

Spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit de Asociația Dăruiește Viață din donații va fi predat la cheie statului român.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri