Primul test rapid care oferă rezultatul fără trimiterea probelor la un laborator, a primit aprobare în SUA. Vezi cât costă

Foto: Lucira Health

Agenţia de Medicamente din SUA (FDA) a dat undă verde unui test care poate fi utilizat pe cale nazală de persoane cu vârste de peste 14 ani, în cazul unei suspiciuni de contaminare cu coronavirus. Acesta e produs de compania Lucira Health şi care este disponibil prin prescripţie de la medic, furnizează rezultatul în 30 de minute. Conform site-ului Lucira Health, costă mai puţin de 50 de dolari.

„FDA a autorizat primul test pentru COVID-19 pe care ţi-l poţi face singur şi care oferă rezultate la domiciliu. Este un progres important care subliniază angajamentul nostru în extinderea accesului la teste”, a declarat Stephen Hahn, directorul FDA.

Autorizarea de urgenţă este o autorizare temporară, acordată sub anumite condiţii de FDA pentru a răspunde la o situaţie de urgenţă, aşa cum este o pandemie. Ea poate fi revocată sau modificată dacă mai târziu apar date noi despre eficienţă sau riscuri.

FDA a autorizat încă de la sfârşitul lui aprilie şi începutul lui mai utilizarea de teste care pot fi făcute la domiciliu, dar spre deosebire de kitul de la Lucira Health, rezultatele lor trebuie livrate de laboratoare autorizate.

Sursa: digi24.ro

Distribuie informația
Alte știri