Primul vaccin nazal anti-Covid-19, testat pe oameni

China susține că are un nou vaccin care va fi testat pe oameni și care are forma unui spray nazal. Acesta este al zecelea vaccin chinezesc care este testat pe oameni.

Sprayul a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă şi este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor şi adulţilor care doresc să evite injecţia cu ac, mai frecventă. Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co împreună cu Xiamen University şi cu Hong Kong University au început miercuri testarea pe voluntari, potrivit Bloomberg.

Pulverizarea intranazală conţine virus gripal slăbit care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat prin tractul nazal, acesta imită infecţia naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19, potrivit Science and Technology Daily, o lucrare afiliată Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Unii oameni de știință speră că un vaccin care se pulverizează prin nas poate avea șanse mai mari de a opri răspândirea virusului prin căile respiratorii. O injecție cu ac poate trezi un răspuns imun sistematic pentru a preveni bolile severe, dar poate să nu fie suficient de puternică pentru a preveni infecția.

Studiile preclinice au arătat că vaccinul nazal poate reduce semnificativ leziunile pulmonare la șoareci și hamsteri, a raportat Science and Technology Daily.

Sursa: tabu.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri