Prin evenimente de business, o orădeancă ajută tinerele mame să se reintegreze profesional după ce au născut

Prin evenimente de business, o orădeancă ajută tinerele mame să se reintegreze profesional după ce au născut

Sunt tot mai multe femei pentru care concediul de îngrijire a copilului înseamna o „ruptură“ de carieră. În toată țara, mii de tinere mame refuză să se întoarcă la job sau aleg un alt parcurs profesional după ce au născut. Pentru a le ajuta, o antreprenoare din Oradea a creat o campanie prin intermediul căreia le încurajează pe femei să-și urmeze cariera sau să devină antreprenoare.

Este foarte grea reîntoarcerea la job după bebe și sunt femei care nu vor să se întoarcă. Venirea pe lume a unui copil schimbă parcursul profesional și cariera unei femei. Exact acest lucru vreau eu să-l schimb„, spune Alexandra Giuffrida, inițiatoarea campaniei „Uși deschise femeilor” pentru independența financiară și dezvoltare personală în rândul femeilor din comunitatea Pe Tocuri Cu Familia.


„Această campanie a fost creată pornind de la dorința de sprijinire a mămicilor care au nevoie de inspirație și ajutor pentru reintoarcerea spre carieră și vine cu răspunsuri și soluții practice la problemele lor„, precizează organizatoarea evenimentului care a ajuns la a patra ediție. În 29 martie 2019, Academia Loomience își va deschide ușile pentru femeile care caută oportunități de carieră și specializare în profesii din domeniul beauty – cosmetică, hair-styling și make-up sau pentru cele care caută idei de afaceri profitabile în anul 2019.


„Femeia este concepută să aibă grijă de soț, de casă, de cei din jurul său iar asta e un lucru foarte bun și-l susțin în continuare dar profesia nu ar trebui să fie lăsată deoparte. E o datorie ca femeia să muncească, pentru ea, pentru familie și pentru comunitate. Dacă mergi să muncești, nu înseamnă că ai mai puțină grijă de copiii tăi sau că le neglijezi educația. Dimpotrivă, ești un exemplu pentru copii pentru că muncă înobilează omul”.

Dincolo de consultanță în afaceri, de serviciile de înființare a unei firme sau de contabilitate, cel mai important sprijin oferit femeilor debusolate în privința carierei este cel al comunității. În cadrul întâlnirilor „petocuricuamilia” femeile care au trecut prin diferite situații, care au experiență și un statut profesional oferă exemplul personal și idei inspiraționale celor care au nevoie.

În timp, comunitatea s-a extins iar acum pe lângă tinerele mame, au aderat femei de business, antreprenoare, artiste, hair-stylist, educatoare, medici, designeri, psihologi ori fotografi așa că pasul următor a fost intermedierea unor legături de afaceri între membre. La a doua ediție a evenimentului așezate față în față, peste 80 de femei au avut la dispoziție câte 2 minute să schimbe informații despre ele și cărți de vizită, apoi se mutau la dreapta pentru a cunoaște următoarea persoană, până când ajungeau din nou în punctul de unde au plecat, mai bogate însă cu 8 cunoștințe și posibile legături de colaborare.

„Marea mea satisfacție e că obiectivele acestui proiect au început să prindă contur. Campania a devenit pentru unele dintre membrele comunității o cheie, în timp ce pentru altele o pârghie de tras în calea succesului în antreprenoriat”, a scris Alexandra, pe site-ul comunității, imediat după evenimentul care a convins-o că trebuie să meargă mai departe. În acest fel, în ultimele luni, 5 din 20 de idei de afaceri care au fost prezentate, s-au și pus, imediat, în practică.

Ce aduce nou ediția a patra

„Campania #usideschisefemeilor pentru Independența financiară și dezvoltare personală în rândul femeilor din comunitatea Pe Tocuri Cu Familia va invită la ediția a IV- a a evenimentului, Open House Day Loomience, Academy of fine beauty!”, se precizează în evenimentul creat pe pagină comunității. Invitatele se vor bucura de cadouri produse de make-up, ședințe demo #makeUp, socializare și networking, multe informații utile și tomobolă.”

Programul evenimentului: https://www.facebook.com/events/2180743152024460/

Distribuie informația
Alte știri