Prin firme fantoma in domeniul carnii, mai multi administratori de firme din Bihor si Iasi au fentat statul cu aproape 6 milioane lei

Prin firme fantoma, mai multi administratori de firme din Bihor si Iasi au fentat statul cu aproape 6 milioane lei. Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au trimis in judecata șase persoane cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, două din municipiul Salonta, județul Bihor și patru din localitățile Grajduri și Ciurea, județul Iași.

Acestia sunt banuiti de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. In perioada 2010 – 2014, cei 6 ar fi creat un circuit comercial și financiar – bancar fictiv din care faceau parte patru societăți „fantomă” cu sediile în județele Bihor, Iași și Vaslui. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 5,9 milioane lei, reprezentând TVA și impozit pe profit, din care polițiștii au recuperat 2.9 milioane prin instituirea de măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale celor în cauză.

În cursul urmăririi penale au fost luate măsuri preventive față de trei dintre cele șase persoane cercetate.

Distribuie informația
Alte știri