Principalele investiții din sistemul de sănătate orădean

Primarul Florin Birta împreună cu noul manager al Spitalului Clinic Județean, dr. Gheorghe Carp, au susținut azi o conferință de presă în care au prezentat detalii cu privire la managementul spitalului orădean unificat.

Așa cum se știe, din data de 26 februarie 2022, Spitalul Clinic Județean de Urgență  funcționează cu un număr de aproape 2000 de paturi, Consiliul Local aprobând retragerea din administrarea Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a bunurilor proprietate a Municipiului Oradea și darea acestora în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

La data de 1 aprilie, Primăria Oradea a semnat contractul de management al Spitalului Județean cu o firmă de management, doctorul Gheorghe Carp devenind noul manager al spitalului.

Printre principalele investiții care vizează în acest moment sistemul de sănătate orădean și care vor fi gestionate în continuare de managerul Gheorghe Carp sunt: lucrările de creștere a eficienței energetice atât la corpul de clădire de pe Gh. Doja, cât și la cel de pe C. Coposu, lucrările de reabilitare a zonelor interioare ale spitalului, achiziția în comun de echipamente medicale din cadrul Proiectului ROHU 449 (Sistemul Angio CT – o premieră în România), lucrările la parcarea spitalului care va avea 516 locuri, lansarea procedurii de licitație pentru extinderea ambulatoriului la Spitalul Județean, demararea în cel mai scurt timp a licitației pentru construirea noului spital de pe str. Vlădeasa.

„În următoarele luni vom inaugura câteva investiții extrem de importante pentru Oradea. Este vorba de laboratorul robotizat, stația de sterilizare centrală a spitalului și farmacia informatizată. Totodată, urmează să avem o manifestare științifică extrem de importantă, care va reuni un număr de 47 de reprezentanți ai celor mai importante centre din domeniul medical la ora actuală”, a încheiat managerul Gheorghe Carp.

Distribuie informația
Alte știri