Prioritatile lui Bolojan in 2017.VIDEO

 Primarul Ilie Bolojan a anuntat, miercuri,  câteva obiective mai importante care ar putea demara încă din anul acesta:

– Construirea unui pod rutier peste Crișul Repede în zona pasarelei de lângă Informatica S.A. – lucrarea va ține aproximativ 2 ani, cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

-Extinderea liniilor de tramvai în zona Universității, proiect în stare avansată; urmează să se aprobe indicatorii tehnico-economici și să se demareze procedura de licitație pentru execuție a lucrărilor, proiectul se va realiza în decurs de doi ani, valoarea lui fiind estimată la 8 milioane euro.

– Realizarea legăturii dintre zona străzii Bihorului și girația de la magazinul Real din Episcopia, în așa fel încât să existe o legătură din zona Nufărul-Velența, de la podul Mareșal Prezan și până în zona de nord a orașului, durata lucrărilor la acest proiect fiind de 18 luni.

– Extinderea și reabilitarea zonelor pietonale în centru prin reabilitarea și extinderea pietonalei pe str. V. Alecsandri și Pieței Ferdinand, astfel încât zona centrală să devină preponderent o zonă pietonală.
 
”Aceste lucrări ar urma să fie începute în avans, urmând să fie finanțate din banii europeni. Tot din banii europeni avem intenția să finalizăm documentațiile în acest an, urmând ca lucrările să fie începute în anii următori. Vorbim de îmbunătățirea circulației auto în zona Centrului Civic, reabilitarea rețelelor de termoficare – etapa a III-a, construcția parcărilor supraterane în zona centrală, amenajarea acceselor și spațiilor de parcare la noua sală de sport precum și realizarea unui pasaj suprateran peste girația de pe centură în zona Universității, precum și începerea lucrărilor la Campusul Universitar integrat”, a menționat primarul.

Alte știri