Pro Infrastructura: ”Ritm excelent la drumul de legătură de lângă Oradea”/ Video: Cum se văd lucrările filmate cu drona

.Asociația Pro Infrastructura a publicat un nou videoclip aerian care demonstrează ritmul de lucru de pe șantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea și Autostrada spre Ungaria.

Antreprenorul a pornit ca din pușcă și, dacă va menține mobilizarea, are șanse reale să inaugureze tronsonul la final de 2023, înainte de termenul contractual din primăvara anului 2024. Dar la noi niciodată nu e simplu. Autoritățile bihorene s-au trezit acum că vor pasaje în locul celor două girații. Din păcate ele nu pot fi adiționate la contractul actual și trebuie licitate separat. Sperăm că aceste solicitări tardive nu vor bloca deschiderea anticipată din 2023, au scris, pe Facebook reprezentanții cunoscutei asociații care supraveghează marile lucrări de infrastructură din România.


Obiectivul este mai puțin cunoscut, dar este unul important pentru regiune: conexiunea dintre Autostrada A3 și Centura Oradea formată din 13 km de drum expres veritabil, parte din coridorul A/DEx11 Arad-Oradea, plus 6 km de profil DN cu două benzi pe sens și parapet central.


Contractul pentru cei 18,96 kilometri a fost semnat cu austriecii de la Strabag în 21.07.2021 pe suma de 546 milioane lei fără TVA și prevede 6 luni de proiectare și 24 de execuție. Proiectul tehnic a fost aprobat în 07.04.2022.

Distribuie informația
Alte știri