Proba practică a examenului auto se va înregistra video și audio, din această lună

Modul de desfășurare a probei practice a examenului auto se va înregistra atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare, care se vor instala pe autovehiculele folosite la susținerea acesteia, informează un comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea „Examen”, și se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a mașinii.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării, arată sursa citată. Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente, precizează DRPCIV.

De luni, 3 iulie sistemul de înregistrare audio-video va fi operațional la nivelul serviciile publice comunitare ale municipiului București și județul Ilfov, iar în zilele următoare acest mod de desfășurare a probei practice se va aplica, etapizat, la toate serviciile județene.

Distribuie informația
Alte știri