Probe medicale transportate cu drona în Bihor, premieră la nivel național

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, continuă procesul de tehnologizare a serviciilor oferite și investește într-un nou proiect de anvergură, prin care introduce sistemul de transport cu dronele pentru probele biologice de laborator. Odată cu acest demers, realizat în parteneriat cu compania australiană Skyy Network, MedLife devine primul operator medical privat din România și Europa Centrală și de Est care utilizează dronele pentru transportul probelor de laborator și unul dintre puținii operatori medicali din Europa care transportă în mod curent probe biologice pe distanțe medii și mari.

Pentru început, transporturile au loc pe raza a 4 localități din județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) către Oradea și Arad, urmând ca în viitorul apropiat proiectul să fie extins la nivelul întregii rețele medicale din țară. Cu o lungime de 120km, ruta dintre Oradea și Arad este în prezent cel mai lung traseu de zbor cu drona pentru probe medicale, din Europa, traseul fiind realizat în mai puțin de o oră.

Partenerul logistic alături de care MedLife implementează acest proiect, Skyy Network, este o companie australiană cu expertiză vastă în aviația cu și fără pilot, care asigură servicii și soluții de integrare a dronelor în procesele de business ale companiilor. Proiectul MedLife beneficiază de avizul Autorităţii Aeronautice Civile Române, precum și de acordul Direcțiilor de Sănătate Publică din județele Bihor și Arad și al Ministerului Apărării Naționale. După aproape trei luni de teste și pregătiri, primele zboruri cu probe reale ale pacienților au fost deja efectuate.

Distribuie informația
Alte știri