Probleme pe DN 1 H. Alunecarile de teren sunt tot mai dese

Drumul Naţional 1 H Aleşd – Zalău, reabilitat în perioada 2011 – 2014 de asocierea de firme spaniole, se confruntă în continuare cu problema alunecărilor de teren. Sunt tot mai dese şi mai accentuate, în special pe porţiunea Aleşd – Şinteu (Nova Huta).

În ultimii trei ani, după fiecare ploaie mai abundentă plasele de oţel întinse pe versanţi sunt rupte de alunecările de teren, mari cantităţi de pietriş şi bucăţi de stâncă ajungând pe şosea. De câteva zile dealurile abrupte din care constructorii au „muşcat” porţiuni extinse pentru lărgirea carosabilului şi apoi au învelit versanţii în plase de protecţie au luat-o din nou la vale, spun cei de la crisana.ro.

Cu toate că surparea versanţilor nu e de ieri de azi, ci a intervenit încă înainte de recepţia lucrării, nici până în momentul de faţă părţile responsabile nu au găsit soluţii pentru stabilizarea terenului.
DN 1 H porneşte din Aleşd, de la intersecţia cu DN 1, prin Peştiş, trece pe lângă Pădurea Neagră, prin Şinteu şi Munţii Plopiş, intrând în Sălaj prin Halmăşd, până la Zalău.

Alte știri