Procedura care îi poate salva pe românii care fac AVC, practicată doar în 14 spitale. Judeţeanul din Oradea e printre ele

Se pregăteşte un act normativ prin care in toate spitalele mari din ţară să se aplice unica procedură care i-ar putea salva pe pacienţii cu accident vascular cerebral (AVC) ischemic. E vorba de tromboliză. Perfuzia care li se administrează pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral ischemic dizolvă cheagul format pe vasul de sânge. Se poate face insă în primele patru ore şi jumătate de la apariţia atacului cerebral.

În România sunt doar 14 spitale în care se face tromboliză, iar şase dintre ele sunt în Bucureşti. Printre celelalte 8 figurează şi Spitalul Clinic Judetean de Urgenţa din Oradea, conform stirileprotv.ro.

Se invocă lipsa banilor, dar ministrul sănătăţii spune că substanţele pot fi cumpărare prin Unitatea de Primire Urgenţe, iar ministerul va deconta facturile. De cu totul altă parere sunt unitătile medicale care spun ca tromboliticul este asigurat într-o mai mică parte de UPU şi restul prin fondurile proprii.

Foto: stirileprotv.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri