Procedura de gestionare fiscală, readusă la nivel judeţean

Antreprenorii şi persoanele fizice îşi vor putea gestiona finanţele la nivel judeţean, la cea mai apropiată agenţie de sediul lor, după ce Camera Deputaţilor a votat, ieri, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat de UDMR, privind descentralizarea autorităţilor financiare judeţene din subordinea ANAF.

„Apropierea administraţiei de cetăţeni a fost principiul pe care l-am avut permanent în vedere pe întreg parcursul de elaborare a proiectului de lege, precum şi în timpul dezbaterilor din Parlament. Regionalizarea instituţiilor financiare, nu numai pentru antreprenori, ci şi pentru persoanele fizice, a însemnat birocraţie suplimentară şi deplasări inutile. UDMR simplifică acest proces şi readuce la nivel judeţean procedura de gestionare fiscală”, a explicat Szabo Odon, deputatul UDMR de Bihor.

Legea va intra în vigoare în termen de 3 luni de la promulgare, timp în care Ministerul Finanţelor va trebui să acorde direcţiilor financiare judeţene personalitate juridică independentă.


Distribuie informația

Alte știri