Procedură pentru suspendarea cursurilor în școlile unde se depistează coronavirus. Se interzic adunările publice cu mai mult de o mie de persoane

Foto: stiri.tvr.ro

S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor în cazul apariției unui caz sau a mai multor cazuri de coronavirus într-o unitate de învățământ. Nu sunt luate în considerare doar aspectele medicale. Pot fi și criterii sociale sau îngrijorările părinților, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Se interzic activitățile care presupun participarea a mai mult de o mie de persoane. Pentru adunări cu număr mai mic, decizia va fi luată la nivel local, cu avizul prealabil al DSP.

Măsura se poate prelungi și după 31 martie.

Până la această dată vor fi oprite stagiile practice în spitale ale studenților la Medicină și Farmacie. Sunt exceptați studenții care participă ca voluntari. Se limitează până la această dată și accesul aparținătorilor bolnavilor.

Cetățenilor români carantinați în alte țări și care dețin certificate medicale care atestă acest lucru nu li se impune o astfel de măsură și la noi în țară. Declararea în fals a altor zone de provenineță poate atrage răspunderea penală. S-a luat decizia de a nu se emite, la cerere, certificate medicale care să confirme lipsa infecției cu noul coronavirus. Persoanelor izolate la domiciliu care vor să plece în străinătate li se va interzice părăsirea domiciliului și plecarea în străinătate.

Foto: stiri.tvr.ro

Alte știri