Procurorii DNA Ciprian Man şi Cristian Ardelean au fost propusi oficial pentru revocarea din funcţii

Procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcție a procurorilor Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, 2 din cei 5 procurori inregistrati in timp ce discutau despre dosarele unor judecatori.Solicitările conducerii DNA vor fi discutate în ședința de miercuri a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Scandalul a explodat dupa ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018.


Imediat, secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării.
De altfel, mai mulți procurori DNA Oradea au fost audiați în această cauză.


La iesirea de la audieri, procurorul Ciprian Man a spus că îşi cere scuze judecătorilor oneşti din România care s-au simţit jigniţi de limbajul folosit în cadrul înregistrărilor.

Ulterior, procurorul Cristian Ardelean a facut o plangere penala cerand sa fie identificata persoana care a realizat inregistrarile
„Este vorba de o plangere penala facuta impotriva unui procuror, care este deocamdata neidentificat, care ar fi participat la acele discutii si ar fi inregistrat totul.
Sesizarea a fost facuta pentru violarea vietii private”, sustin surse judiciare.

Distribuie informația
Alte știri