Producătorii din industria de morărit și panificație: Pâinea nu se va scumpi până la sfârșitul anului

Deși cumpară și grâu mai scump, reprezentanții industriei de morărit și panificație dau asigurări că prețul pâinii nu va suferi modificări până la sfârșitul acestui an. Există însă și o condiție: prețul energiei să rămână la valoarea de acum.

”La ora actuală nu avem semnale de la niciun operator economic dintre membrii noștri că trece printr-o situație care să-l forțeze să mai crească prețul pâinii. Atâta timp cât și energia este plafonată nu vedem absolut niciun risc că aceste prețuri la pâine să crească până la sfârșitul anului, Viorel Marin – președinte ANAMOB.

Și ministrul Agriculturii este optimist. Chiar și pe seceta, România a recoltat anul acesta 9 milioane de tone de grâu.

”In momentul de față nu există condițiile care ar putea să determine o creștere a prețului pentru că prețul la producători s-a stabilizat iar dacă nu sunt influențe din punct de vedere al energiei, al consumului de gaze lucrurile sunt într-un context al reglajului de moment”, spune Petre Daea – ministrul Agriculturii.

Pâinea este alimentul nelipsit de pe mesele multor români. Consumul mediu anual ajunge la aproape 100 de kg de persoană.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri