Prof. univ. dr. habil. Krisztina Karsai, de la Universitatea din Szeged, a devenit Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea

Prima zi a conferinței „30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea. Dreptul spre viitor”, a fost marcată de un eveniment important pentru comunitatea academică orădeană.

Joi, 6 octombrie 2022, prof. univ. dr. habil. Krisztina Karsai, de la Universitatea din Szeged – Ungaria, cadru didactic care se bucură de o excepțională reputație internațională în domeniul Științelor penale, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Sala de Conferințe a Muzeului Țării Crișurilor, locul unde se desfășoară cele mai multe dintre evenimentele conferinței, a adunat la un loc o mulțime de specialiști ai dreptului din țară și din străinătate. Lucrările evenimentului științific cuprind secțiuni dedicate provocărilor în fața cărora se află învățământul juridic superior în prezent, precum și secțiuni în care vor fi abordate aspecte teoretice și practice de interes pentru membri corpurilor profesionale din domeniul juridic. În prima zi a lucrărilor conferinței au mai avut loc workshop-ul „Dreptul spre viitor”, revederea promoțiilor 1997, 2002, 2012 ale Facultății de Drept de la Universitatea Oradea și o cină festivă care i-a avut ca invitați pe alumni școlii juridice orădene.

„Ne exprimăm încrederea că aceste evenimente vor contribui la creșterea coeziunii academice, la intensificarea schimbului de idei în scopul pregătirii viitorilor specialiști, care vor concura la îmbunătățirea calității actului de justiție în România”, a declarat decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, conf. univ. dr. Mircea Miheș .

Distribuie informația
Alte știri