Profesia de polițist, prezentată bihorenilor la evenimentul Cafeneaua cu Joburi

Joi, 9 noiembrie a.c., pentru cei care își doresc să îmbrace uniforma de polițist sau pentru cei care vor să descopere această profesie, polițiștii Serviciului Pregătire Profesională alături de cei de la Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, au fost prezenți la evenimentul „Cafeneaua cu Joburi”, organizat, în municipiul Oradea, de Asociaţia „Oameni Valoroşi pentru Companii de Succes”.

Cafeneaua cu joburi, desfășurată în toamna anului 2023 în mai multe județe din țară, este un concept inovator, care aduce împreună lumea recrutării, într-un mediu prietenos și relaxant, transformând procesul de angajare într-o experiență plăcută și interactivă. Într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, la o cafea sau un ceai, într-o abordare interactivă, participanții au avut ocazia de a explora opțiuni de carieră, au aflat detalii despre diverse companii sau instituții și s-au conectat cu specialiști și profesioniști de top în domeniul lor de interes.

În cadrul evenimentului, polițiștii bihoreni au desfășurat activități de informare și promovare a profesiei de polițist. Oamenii legii le-au vorbit celor interesați despre cum pot deveni polițiști, urmând cursurile unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Standul polițiștilor bihoreni s-a bucurat de atenția publicului, împreună cu care au fost lămurite curiozitățile din jurul subiectului admiterii în școlile de poliție, dar și cele despre profesia de polițist.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Tinerii din rândul instituțiilor de învățământ din județul Bihor și nu numai, interesați de o carieră profesională în poliție, au avut ocazia de a primi răspunsuri la întrebări, într-un cadru degajat și plăcut.

Discuțiile au abordat subiecte referitoare la cerințele de recrutare, pașii de urmat pentru admiterea în unitățile de învățământ polițienesc, modelele documentelor și detaliile aferente etapelor de desfășurare a concursurilor de admitere.

De asemenea, nu au lipsit subiectele legate de rolul poliției în societate, uniforma de poliție, au fost prezentate aspecte practice ale meseriei de polițist, polițiștii bihoreni dezvăluindu-le, celor prezenți, din tainele profesiei, au fost prezentate specializările în profesie, importanța relaționării cu cetățeanul, dar și riscurile pe care le poate implica profesia de polițist și satisfacția activității desfășurate în slujba binelui public.

Subiectul a fost unul de interes pentru cei prezenți, care și-au manifestat deschiderea și curiozitatea pentru a afla ce presupune meseria de polițist, fiind atrași de provocările și de specificul acesteia.

Activitățile poliţiştilor bihoreni de promovare a profesiei de polițist vor continua şi în perioada următoare, pentru a veni în sprijinul tinerilor care doresc o carieră profesională în structurile Poliției Române.

Distribuie informația
Alte știri