Profesorii vor fi dezvăţaţi să mai predea lucruri neinteresante. Vor fi învăţaţi să folosească metode inedite

Cel mai important proiect de formare pentru profesori pe care România l-a derulat vreodată va începe recrutarea experţilor care vor “antrena” în următorii 4 ani peste 55 de mii de dascăli. Este vorba despre un program finanţat cu 42 de milioane de euro din fonduri europene. Cu aceşti bani profesorii din gimnaziu şi învăţătorii vor fi şcoliţi să facă din orele lor adevărate lecţii de cunoaştere, îndemânare şi adaptare.

În lunile următoare vor fi selectaţi 60 de experţi din toată ţara care vor pune la punct metode şi programe prin care vor pregăti 900 de formatori. Timp de 4 ani, 55 de mii de învăţători şi profesori de gimnaziu ar trebui să treacă prin cel mai amplu proces de “abilitare curriculară” de până acum.

În traducere, profesorii vor fi dezvăţaţi să mai predea static, plictisitor şi neinteresant, rupţi de lumea digitală şi vor fi învăţaţi să folosească orice metodă inedită, ca să-i pregătească pe elevi.
Să transforme lecţiile din simple dictări, în ore interactive, care să le dezvolte elevilor competenţe de viaţă, conform stirileprotv.ro.

Foto: stirileprotv.ro.

Distribuie informația
Alte știri