Prognoza ANM/ Cum va fi vremea în Crișana în următoarele două săptămâni?

Vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate pentru perioada 23 mai – 5 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)

În Crişana, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, cu medii maxime de 22 – 25 de grade şi minime de 10 – 12 grade.

Vor fi însă şi perioade caracterizate de o vreme călduroasă, cu valori diurne, în medie regională, de 30 – 32 de grade şi nocturne de 14 – 18 grade, în 25 mai şi posibil în jurul datei de 2 iunie, dar şi zile mai răcoroase, cel mai probabil 28 şi 29 mai, când sunt estimate maxime termice de 19 – 22 de grade.

În perioada 24 – 26 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, iar aversele vor fi în general moderate cantitativ. Ploi temporare sunt estimate şi după data de 31 mai.

Distribuie informația
Alte știri