Prognoza meteo actualizată pentru perioada 28 mai – 24 iunie

Foto: Gabriel Popescu

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza actualizată pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 mai – 24 iunie 2024. Potrivit specialiştilor, urmează un nou val de ploi, vijelii și grindină, pentru ca în weekend, dar și săptămâna viitoare, temperaturile să ajungă la limita caniculei, de peste 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo 28 mai – 3 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul, nordul și centrul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, nordul și estul teritoriului, în timp ce în rest vor fi deficitare.

Prognoza meteo 3 – 10 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în sudul, estul și local în centrul teritoriului și se va situa în jurul mediilor multianuale în rest. Regimul pluviometric va fi excedentar în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste mediile multianuale la nivelul întregii țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare local în nord-est și sud.

Prognoza meteo 17 – 24 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în regiunile centrale și apropiat de cel specific pentru această săptămână în restul teritoriului.

Distribuie informația
Alte știri