Prognoza meteo în Crișana. Vântul face ravagii duminică și luni

Meteorologii au anunțat încă de sâmbătă că în Maramureș, nordul Crișanei, Transilvania, iar din a doua parte a nopții și jumătatea de nord a Moldovei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și izolat 85…90 km/h. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării, mai persistente în nord și în centru, unde precipitațiile -mai ales ploi- se vor extinde ca arie și vor deveni moderate cantitativ; în zonele montane la început vor fi precipitații mixte și izolat polei, iar seara și noaptea vor fi ninsori viscolite și local consistente, diminuând semnificativ vizibilitatea.

Luni, în Transilvania, în Moldova, iar în primele ore și în Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă o atenţionare Cod galben valabilă duminică, între orele 6.00 şi 18.00, când în zona de munte vor fi intensificări ale vântului. Din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse
85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Alte știri