Prognoza meteo până după Paște. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

ANM a emis prognoza meteo valabilă în perioada 27 martie – 24 aprilie, aşa că putem afla deja cam cum se anunţă vremea pentru Paşte (16 aprilie).

În următoarele două săptămâni, specialiştii estimează că vom avea temperaturi ceva mai scăzute decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an şi va şi ploua destul de mult.

Săptămâna 27 martie – 3 aprilie 2023

Temperaturile sunt prognozate a fi mai coborâte decât cele specifice în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar tot în regiunile intracarpatice, dar şi în cele estice, sud-estice, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 3 – 10 aprilie 2023

Şi acum temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice, sud-vestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 aprilie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. La fel şi regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal în toată ţara.

Săptămâna 17 – 24 aprilie 2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Potrivit ANM, aceste estimări pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Distribuie informația
Alte știri