Prognoza meteo până la data de 17 iunie. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Foto: Gabriel Popescu

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 mai – 17 iunie 2024. Specialiștii anunță temperaturi în creştere, dar şi episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.

Prognoza meteo 20 – 27 mai 2024

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.

Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 3 – 10 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sudestul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.

Distribuie informația
Alte știri