Prognoza meteo până la jumătatea lunii noiembrie. Vremea în intervalul 16 octombrie – 13 noiembrie

Foto: Gabriel Popescu

Toamna își intră în drepturi. Un val de aer rece străbate România. Va fi mai frig, cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru data din calendar. De asemenea, se anunță și multe ploi, mai ales în ultima parte a lunii octombrie. anunță că, începând cu data de 16 octombrie vremea intră într-un proces accentuat de răcire. Vor fi și multe ploi, însoțite de intensificări ale vântului. Apoi, de la începutul lunii noiembrie vom avea temperaturi normale pentru această perioadă din an.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 16 octombrie – 13 noiembrie 2023.

Săptămâna 16 octombrie – 23 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice. Cu excepția nord-vestului extrem al țării, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

Săptămâna 23 octombrie – 30 octombrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord- estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar cu posibilitatea unui deficit local în nordul extrem al țării și a unui ușor excedent în sud-vest.

Săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 6 noiembrie – 13 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometriv va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în tate regiunile țării.

Distribuie informația
Alte știri