Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Când vine frigul?

Vreme caldă, peste normalul perioadei, ne așteaptă și în a doua lună de toamnă. Meteorologii nu exclud însă să avem parte și de episoade cu temperaturi scăzute în octombrie, dar și ploi slabe, conform prognozei valabile în perioada 2-30 octombrie 2023.

Pentru primele zile ale lunii octombrie este estimată o răcorire a vremii ce va determina maxime diurne de 20-24 grade Celsius în sudul țării, urmând ca ulterior temperaturile să mai crească ușor. Deficitul pluviometric va fi semnificativ în special în prima parte a intervalului de referință când ploile vor lipsi, ulterior, după data de 1 octombrie, estimările indicând posibilitatea ca în unele zile să plouă local, arată meteorologii.

Săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice.

Săptămâna 09.10.2023 – 16.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Săptămâna 16.10.2023 – 23.10.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Săptămâna 23.10.2023 – 30.10.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână la nivelul întregii țări.

Distribuie informația
Alte știri