Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la mijlocul primei luni de vară

Vremea va fi mai caldă față de normalul perioadei, în următoarele săptămâni. Însă vor fi variații mari de temperaturi și condiții de furtuni.

Prognoza meteo: săptămâna 16-22 mai

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Temperaturi: maxime între 18 și 29 grade Celsius (mai cald în vest și sud). Precipitații: ploi furtuni în 17-18 mai și 22 mai.

Prognoza meteo: săptămâna 23-29 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile estice, sudice și sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, dar și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal. Temperaturi: maxime între 18 și 26 grade Celsius. Precipitații: ploi în 23-25 mai și 29 mai, cu excepția zonei de nord-est.

Prognoza meteo: săptămâna 30 mai – 5 iunie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării. Temperaturi: maxime între 19 și 29 grade Celsius.

Prognoza meteo: săptămâna 6-13 iunie

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal. Temperaturi: maxime între 20 și 28 grade Celsius. Precipitații: ploi/furtuni aproape toată săptămâna

Distribuie informația
Alte știri