Prognoza meteo pe 4 săptămâni. Vremea până la începutul lunii noiembrie

Foto: Gabriel Popescu

Meteorologii anunță în continuare vreme mai caldă decât cum ar trebui să fie pentru mijlocul toamnei. În următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Cu toate acestea, nu sunt anunțate prea multe ploi, atât de așteptate de agricultori.

Săptămâna 09 – 16 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Săptămâna 16 – 23 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 30 octombrie – 06 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Distribuie informația
Alte știri