Prognoza meteo pe patru săptămâni, până în data de 20 noiembrie

Foto: Gabriel Popescu

Vreme neobișnuită pentru sfârșitul toamnei. În prognoza meteo pe patru săptămâni, meteorologii anunță o vreme neobișnuit de caldă pentru această dată din  calendar. Totuși, sunt prognozate multe ploi, cantitățile fiind excedentare în mare parte din țară.

Săptămâna 23 – 30 octombrie 2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar și deficitar în cele sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 30 octombrie – 06 noiembrie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 06 – 13 noiembrie 2023

Temperatura medie aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitîțile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre excedent în cea mai mare parte a țării.

Distribuie informația
Alte știri