Prognoza meteo pe zile pentru săptămâna  9-15 ianuarie în România

În a doua săptămână a lunii ianuarie vor fi temperaturi maxime mai ridicate față de cele obișnuite pentru această perioadă. Vor fi însă și mai multe precipitații, majoritatea sub formă de ploaie. De asemenea, vin primele ninsori mai consistente la munte.

Prognoza meteo 9-15 ianuarie minime

 • Luni vor fi, pe crestele montane, chiar și valori de –8, –9 grade; în restul zonelor montane, Transilvania, bună parte din Oltenia, Muntenia, nordul Crișanei se vor opri la valori de 0 sau ușor sub 0 grade. Pentru restul țării (Banat, restul Crișanei, zona de Curbură, Moldova și Dobrogea) vor fi minime spre 3-5 grade.
 • Marți mai aduce temperaturi negative doar în zonele montane (-0 spre –2, –3 grade), în timp ce în restul țării vorbim de temperaturi (minime) care pot urca și spre 4-6 grade.
 • Miercuri – în zona Moldovei, valorile nocturne coboară spre zero sau chiar ușor sub zero grade; în restul țării vorbim de o distribuție uniformă a minimelor, cu valori cuprinse între 3-5, 6 grade.
 • Joi și vineri minimele vor fi în scădere, în bună parte din țară (0-2, 3 grade maxim); în Transilvania, Banat, Crișana, estul Munteniei și Dobrogea se mai pot atinge și 4-5 grade.
 • Weekendul vine cu minime negative în aproape toată țara (0, –2 spre –3 grade); singurele zone unde vorbim de valori pozitive (4 – 6 grade) sunt Banat și Crișana.
 • Prognoza meteo 9-15 ianuarie – temperaturi maxime
 • Maximele de luni vor ajunge la valori spre 8- 10 grade în mare parte din țară; în Muntenia, Banat și Crișana ne putem apropia de 11-12 grade. La munte vor fi temperaturi apropiate sau chiar sub 0 grade, până spre –3, –4 grade pe creste.
 • Marți, maximele mai ajung spre 12-13 grade doar prin estul Munteniei, sudul Dobrogei, sudul Moldovei, în timp ce în restul țării se opresc la 7-8 grade. În continuare, la munte, avem parte de valori negative (-1 spre –3 grade).
 • Miercuri rămânem la valori maxime spre 7-9 grade în mare parte din țară, cu excepția Moldovei, unde nu mai trecem de un 2- 3 grade, izolat, chiar și sub 2 grade. La munte, doar prin Meridionali și Orientali mai avem parte de maxime negative (-0, –2 grade), în timp ce în Apuseni trecem de pragul de 0 grade, chiar spre un 2 – 3 grade.
 • Joi răcirea se resimte la nivelul întregii țări, astfel că maximele doar izolat mai ajung, prin Banat, Crișana, Dobrogea și Transilvania la 7 – 8 grade, în timp ce prin Moldova, Oltenia și Muntenia ne vom mulțumi doar cu 2 – 4 grade.
 • Weekendul nu aduce schimbări majore din punct de vedere al regimului termic diurn: vineri și sâmbătă maximele vor oscila între 4-6, 7 grade, pentru ca duminică, mai ales prin Banat și sudul extrem al Dobrogei să fie posibile și valori de 9-10 grade.
 • Prognoza meteo 9-15 ianuarie – precipitații
 • Luni, mai ales la orele după-amiezii, avem parte de ploi în Moldova, Dobrogea; orele serii aduc un front compact de precipitații în Banat Crișana, Maramureș (ploi), Oltenia (ploi); în vestul Orientalilor, Munții Banatului și Apuseni ploile se vor transforma în lapoviță și ninsori. Vor fi cantități care doar prin vestul Meridionalilor și Munții Banatului se pot apropia de un 7-10 l/mp.
 • Marți va fi o zi în care precipitațiile vor fi prezente în toată țara, cu excepția Dobrogei. Vor fi ploi, chiar moderate cantitativ (prin Banat, sudul Crișanei, Oltenia, Muntenia se pot acumula și 15 – 20 de l/mp), în timp ce la munte vor predomina ninsorile (și aici cantitățile pot ajunge chiar la 20 – 30 de l/mp).
 • Miercuri, ploile continuă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei (se pot acumula din nou 15, izolat chiar 20 de l/mp), în timp ce în zona Meridionalilor vor continua ninsorile.
 • Joi avem parte de precipitații prin bună parte din țară, predomină tot ploile, iar la munte lapovița și ninsorile. Vorbim însă de cantități care doar izolat, prin sudul Munteniei, nordul Olteniei mai pot ajunge la 5-7 l/mp.
 • Vineri păstrăm același regim instabil la nivelul întregii țări, cu ploi și la munte ninsori. Sâmbătă avem parte de un mic răgaz. Duminică, un nou front de precipitații pătrunde, odată cu orele serii, prin Banat, Crișana, Maramureș, aducând ploi și la munte ninsori.

Va fi o săptămână cu un regim pluviometric excedentar, care va aduce, prin Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zonele montane, cantități spre 30 – 40, izolat chiar 50 de l/mp. În restul țării (Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea) nu se vor acumula mai mult de 3-5, izolat 7 l/mp.

Sursa: Prognoze Meteo – Vremea în România

Distribuie informația
Alte știri