Prognoza meteo pentru luna februarie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Foto: Gabriel Popescu

ANM a publicat prognoza meteo pentru perioada 29 ianuarie – 26 februarie. Potrivit meteorologilor, în prima jumătate a intervalului vom avea parte de temperaturi ușor mai ridicate decât cele obișnuite pentru această dată din calendar, urmând ca în a doua jumătate a lunii februarie, vremea să revină la normalul perioadei. De asemenea, următoarele patru săptămâni vor fi caracterizate de precipitații, în special în zonele montane.

Vremea în săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Distribuie informația
Alte știri