Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni? Cât mai avem vreme caldă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, valorile termice vor fi, în continuare, mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar ploile vor fi excedentare în prima săptămână, mai ales în zonele montane.

În perioada 6 noiembrie – 4 decembrie, vom avea parte de temperaturi calde, nespecifice perioadei în care ne aflăm și, deși va ploua la munte în prima parte a intervalului, ulterior se va înregistra un deficit de ploi în toate regiunile țării.

Săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 13.11.2023 – 20.11.2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane și în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 20.11.2023 – 27.11.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27.11.2023 – 04.12.2023

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Distribuie informația
Alte știri