Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în minivacanţa de Paşte

Foto: Gabriel Popescu

Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi în prima săptămână a lunii mai, de Paşte. Cantităţile de ploaie vor fi apropiate de cele specifice perioadei, însă în unele zone se va înregistra un deficit de precipitaţii.

Săptămâna 8-15 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice.

Săptămâna 15-22 aprilie

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 22-29 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar.

Distribuie informația
Alte știri