Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Crişana: Ce ne aşteaptă de Bobotează şi Sf. Ioan

Intervalul de prognoză în Crişana va debuta cu un proces de răcire a vremii, care va determina o scădere a mediei temperaturilor maxime la scara întregii regiuni, de la aproximativ 11 grade în prima zi, spre 4…5 grade între 3 și 5 ianuarie, când regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii.

Apoi temperatura medie diurnă va crește din nou, spre 11…13 grade în intervalul 6 – 9 ianuarie, pentru ca ulterior să scadă treptat, până la 6 grade în intervalul 11 – 14 ianuarie. Temperaturile minime vor marca o scădere, de la 3 grade în primele două nopți, spre -1 grad în jurul datei de 5 ianuarie, apoi vor crește din nou, până la 2…3 grade între 8 și 10 ianuarie.

Ultimele zile vor fi caracaterizate de o nouă scădere a regimului termic nocturn, astfel încât, la finalul intervalului de prognoză, se prognozează din nou o medie regională de -2…-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 1 – 4 ianuarie și 9 – 14 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 2 ianuarie.

Distribuie informația
Alte știri