Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Foto: Gabriel Popescu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în data de 10 octombrie.

Prognoza meteo: săptămâna 12-18 septembrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice, centrale și nord-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordice, centrale și la munte, precum și în extremitatea de sud-est a țării, dar și local deficitar în sud-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo: săptămâna 19-25 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo: săptămâna 26 septembrie – 2 octombrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo: săptămâna 3-10 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

sursă: meteoromania.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri