Prognoza meteo. Un val de aer polar ajunge în România

Foto: Maria Ursente

Ultimele zile din 2019 vor fi cu adevărat unele de iarnă, anunță o nouă prognoză meteo emisă de ANM. Un front de aer rece va ajunge în sud-estul Europei, iar în paralel unul de aer cald, neobișnuit pentru această perioadă, va afecta jumătatea vestică a continentului, potrivit digi24.ro. În Balcani, cel mai frig va fi în vestul peninsulei, pe coasta Adriatică.

Meteorologii britanici susțin că va ninge în Carpați și Balcani. Izolat, la altitudini mari, stratul de zăpadă ar putea atinge 50 de centimetri săptămâna viitoare.

Odată cu pătrunderea aerului rece, polar, temperaturile mai scad. Revenim la un regim termic normal. Pe timpul nopților, vor apărea temperaturile predominant negative, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Sâmbătă spre duminică și duminică spre luni, vorbim de -8…-10 grade în Transilvania, până la 0 grade în zona litoralului și în capitală urmând să apară valori negative de -2 grade.

„Pauza de iarnă” se va termina după Anul Nou, când europenii vor avea parte de aceeași vreme mult mai caldă decât normal, cum a fost până acum.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri