Program de guvernare PSD sau o minciună gogonată?

Dacă mai avea cineva vreo umbră de îndoială că așa-zisul program de guvernare PSD este o mare minciună, zilele acestea s-a spulberat și aceea.

Este de o simplitate dezarmantă faptul că nu poți cheltui mai mult decât ai, dar PSD a ținut în tot acest timp să demonstreze că se poate, iar acum a ajuns nu doar la fundul sacului, dar a și atins limite greu de imaginat ale împrumuturilor guvernamentale, care ne îndatorează pentru foarte mult timp de acum încolo. Toate acestea pe fondul creșterii retoricii aparent naționaliste, dar în fond populistă. Pentru a face cât-de-cât față cheltuielilor pe care le-au generat, strategii de doi lei ai PSD au venit cu propuneri, pe care până acum două zile le negau cu vehemență: introducere de taxe noi, modificarea până la desființare a Pilonului II de pensii, introducerea unei taxe absolut imbecil numită „taxă pe lăcomie”, etc.

Dacă cineva se mai îndoia că PSD acționează împotriva intereselor și economiei României, ministrul finanțelor, Teodorovici, a dat cu adevărat măsura: pentru orice om cu o minimă educație financiară, declarațiile de marți seara ale ministrului playboy tomnatec, fac parte din categoria acțiunilor de subminare a economiei naționale.

Orice ar spune apărătorii „programului de guvernare” al PSD, declarațiile ministrului au dus la prăbușirea fără precedent a Bursei de Valori București, care a pierdut în numai o zi mai mult decât toată capitalizarea anului 2018.

Dacă respectivele măsuri vor fi adoptate, prețul la energie va exploda în cel mai scurt timp (doar în ultimele ore s-au înregistrat creșteri de până la 14% la energia electrică), iar firmele mici, ROMÂNEȘTI, vor intra în faliment și vor disponibiliza personal, în detrimentul (culmea) firmelor multinaționale, intens blamate de PSD. De asemenea se vor închide majoritatea exploatărilor de gaze și petrol din România, în detrimentul importurilor, care nu se vor putea face sub nici o formă la prețul proaspăt reglementat de 68 lei / MW. Nu mai vorbim de creșterea costurilor creditării, care vor atinge cote greu de imaginat atât pentru omul de rând cât și pentru (ați ghicit) firmele autohtone.

Concomitent cu situația extrem de gravă creată pe piața de capital (căderea Bursei de Valori), vorbim și despre un atac la fondurile de pensii care gestionează Pilonul II pentru a le scădea randamentele, ca apoi să fie demonizate cu scopul de a fi mai ușor desființate!
În ipoteza în care acesta a fost un atac asupra Bursei pentru a scădea valoarea activelor în vederea cumpărării lor de către persoane din anturajul puterii, ne aflăm în prezența infracțiunii de manipulare a pieței (art. 120 din Legea 24/2017).

Oricare dintre aceste situații aduce PSD în situația de a acționa împotriva intereselor naționale și contrar ordinii publice.

Distribuie informația
Alte știri