Programarea și competențele digitale, cele mai căutate specializări vara aceasta pentru tinerii bihoreni din Generația Tech. Înscrierile sunt deschise

Aflate la a treia ediție națională, programele Digital Nation vin în întâmpinarea nevoii de specializare accelerată în IT și sunt recomandate de către cursanții care le-au trecut pragul digital pentru ‘Metoda și programa predată, care te pregătește de angajare prin oameni cu experiență și multă energie pozitivă.’ Printre cursanții edițiilor trecute se numără actuali angajați la companii precum Google, Orange, SecureWorks (DELL) sau la start-up-uri românești recunoscute internațional ca TypingDNA.

Participanții edițiilor anterioare ale programelor Digital Nation au găsit în cursurile de formare IT ale organizației o rampă de lansare în carieră și o oportunitate de acces la noi proiecte tech. Alumni Generația Tech 2019, de pildă, au lucrat în echipe online și s-au implicat în proiecte de dezvoltare locală ale partenerilor Digital Nation, precum Primăriile Municipiului Oradea, Alba Iulia și Piatra Neamț, sau în companii private ca Dolinex și Tigros. Cursurile le-au dat ocazia tinerilor să învețe aplicat ce îi așteaptă pe piața muncii, iar unii s-au și angajat ulterior la companiile partenere.

Înscrierile în ediția 2020 a programelor GENERATIA TECH si ORIGINS sunt deschise până pe 14 august 2020 pe site-ul digitalnation.ro și în rețeaua iaBilet la modulele de formare intensivă în: Digital Skills (competențe digitale), Learn To Code 1 (programare pentru începători), Learn to Code 2 (programare pentru avansați) și la cursuri de specializare accelerată în: Java și FullStack JS.

SPECIALIZĂRI
Programul Generația Tech se adresează începătorilor în IT de toate vârstele, care au o afinitate pentru tehnologie dar care nu au avut până în prezent oportunitatea să se formeze sau să activeze în domeniu. Cele trei specializări de anul acesta se aliniază la trendul global de re-definire a competențelor de bază în IT & digital. Programul GENERAȚIA TECH aduce specializări în:

  • Digital Skills – pentru cei care doresc să învețe și să se familiarizeze cu instrumentele esențiale pentru un job sau un business digital și lucru la distanță
  • Learn to Code 1 – modul destinat începătorilor care doresc să intre pe piața programării.
  • Learn to Code 2 – pentru care au deja un background de bază în programare dar vor să poată dezvolta proiecte complexe, fie în companii de tech, fie în cadrul propriilor startup-uri.

Specializările ORIGINS sunt deschise profesioniștilor care vor să folosească perioada de lucru de acasă pentru a-și dezvolta un skill nou, mai bine apreciat pe piața muncii, sau celor care doresc să schimbe direcția profesională către o ramură IT mai bine plătită. Programul ORIGINS oferă specializări accelerate în:

  • Java – deschis dezvoltatorilor IT care stăpânesc la nivel de bază programarea secvențială și care doresc să învețe cum se dezvoltă proiecte Java.
  • Fullstack JS – deschis dezvoltatorilor IT care vor să își formeze mâna în dezvoltarea proiectelor frontend și backend.

Cursurile din programele Generația Tech și Origins vor începe pe 17 august și vor avea un parcurs intensiv și accelerat de formare online, de tip gamification, care necesită o implicare de doar 4 ore / săptămână timp de 3 luni și jumătate, de pe laptop sau telefon, folosind platforme cu care tinerii sunt familiarizați deja din navigarea online.
GTO Talent BootCamp pentru formarea angajaților din zona corporate

Specializările Generația Tech și Origins sunt deschise și companiilor din România care caută soluții pentru re-specializarea angajaților lor, fie pentru noi joburi în firmă, fie pentru a-i pregăti pentru alte oportunități de pe piață. Cu un format online, evaluare periodică și milestones care se pot customiza pentru a sprijini obiectivele companiei, cursurile reprezintă soluții de formare rapidă a forței de muncă pentru angajatorii care încearcă să se digitalizeze și să se adapteze din mers la noul context economic. Deschiderea programelor Generația Tech și Origins către segmentul B2B vine în contextul în care doar 4% din companiile din România investesc în dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților lor, potrivit unui studiu recent McKinsey & Company.

În contextul în care România are cea mai mică pondere (56%) a tinerilor cu competențe digitale de bază din UE, potrivit Eurostat, doar 10% dintre români au competențe digitale avansate, iar țara noastră se află pe ultimul loc în Europa la capitolul digitalizare, programele Digital Nation au ca obiectiv să pregătească noua generație de specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața muncii.

Distribuie informația
Alte știri