Programările pentru obținerea pașapoartelor se pot face doar on-line. Regimul de urgenţă, eliminat

MAI anunță că programările pentru obținerea pașapoartelor nu se pot face prin email sau telefonic. Programările în scopul depunerii cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice/simple temporare se realizează exclusiv prin completarea de către persoanele interesate a formularului on-line, anunţă Direcţia Generală de Paşapoarte.

Cererile de paşapoarte se depun în ţară, la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte în cadrul programului de lucru cu publicul, indiferent de domiciliul/reşedinţa solicitantului.

Paşaportul românesc nu se eliberează în regim de urgenţă, mai spun cei de la MAI.

Paşaportul simplu temporar este singurul document care se eliberează, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, doar în anumite situaţii de excepţie, ce trebuie dovedite, după caz, cu documente din care rezultă motivele ce determină necesitatea şi urgenţa deplasării în străinătate.

Mai multe zile trebuie să aştepte cei care solicită paşaport electronic.

Statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic poate fi verificat în timp real, accesând link-ul disponibil pe platforma epasapoarte.ro”, precizează MAI.

Distribuie informația
Alte știri