Programul “Casa eficientă energetic”, blocat din cauza birocrației

Foto: comunicato.ro

Statul şi-a luat angajamentul, în septembrie anul trecut, să acorde până la 70.000 de lei fiecărui proprietar care vrea să-şi reabiliteze locuinţa. Bani există, bugetul actual este de 500 de milioane de lei, o sumă suficientă pentru 9.000 de case.

Fondurile sunt nerambursabile şi urmau să fie acordate prin programul “Casa eficientă energetic”. Până acum, niciunul dintre cei 2.400 de înscrişi pe listă nu a primit niciun leu.

În ultimul an, Administraţia Fondului pentru Mediu a avut şase şefi: MIhai Dojana, Andreea Szabo, Dan Vatmanu, Ştefan Cazacu, Ionuţ Vasile şi actualul preşedinte, Ştefan Togă.

Iată cu ce scuze vine actualul preşedinte.

Ştefan Togă, preşedinte AFM: ”Acum să vă spun, conform procedurilor, un document de la nivelul de jos, un contract, o decontare pentru beneficiar, până ajunge în cabinetul meu durează două săptămâni, din cauza faptului că pe fiecare doc trebuie să fie opt semnături. Acum, printr-un ordin de ministru o sa avem doar șapte semnături.”

Aşadar, preşedintele AFM este mândru că a reuşit să reducă birocraţia cu o semnătură. Oamenii aşteaptă însă rezultate. Din cei 75 de angajaţi. câţi are AFM în prezent, doar 5 se ocupă de acest program. Şi cum nu s-a făcut mai nimic în 8 luni, de acum încolo trebuie să rezolve 150 de dosare pe săptămână.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri