Programul „Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice începe pe regiuni

Persoanele fizice se pot înscrie în noua sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice” începând de vineri, 19 mai, ora 10 şi până pe data de 26 iunie, la ora 00:00, prin intermediul aplicaţiei informatice dedicate, sesiunea de înscriere fiind deschisă, în prima etapă, pentru locuitorii din regiunea Bucureşti-Ilfov.

A patra regiune este Nord-Vest, care include Bihorul, unde înscrierile încep în data de 6 iunie 2023, ora 10.

Finanțarea este de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiția ca acesta să contribuie cu 2.000 de lei. Sunt bugetate 87.000 de sisteme fotovoltaice.

„Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte simplă şi uşor de folosit. Solicitanţii au nevoie de patru documente în format pdf: cartea de identitate, extrasul de carte funciară, certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local”, a declarat ministrul Mediului Barna Tanczos.

Aplicația informatică poate fi accesată la următorul link: https://depunerefotovoltaice.afm.ro/

„Solicitantul persoană fizică se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni. În cazul în care se depun două sau mai multe cereri de finanţare pentru acelaşi imobil identificat cu număr cadastral, este considerată eligibilă prima cerere de finanţare care îndeplineşte criteriile de eligibilitate. Pentru solicitantul persoană fizică, este eligibil proiectul care se implementează la adresa menţionată ca domiciliu în cartea de identitate”, menţionează AFM.

După validarea înscrierii, solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validați pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul și pentru a instala sistemul fotovoltaic.

In acelaşi timp, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în program şi unităţile de cult.

Până în prezent, în cele două sesiuni de finanţare ale programului „Casa Verde Fotovoltaice”, organizate de AFM, au fost aprobate 55.000 de dosare.

Distribuie informația
Alte știri