Programul „Casa Verde” va fi reluat. Vezi când începe depunerea dosarelor

Programul „Casa Verde” pentru instalarea de panouri fotovoltaice va demara peste două săptămâni, după doi ani de pauză. Oficialii au pregătit 280 de milioane de lei, iar principiul va fi același: primul venit-primul servit. Programul care trebuie să îi ajute pe români să beneficieze de energia verde “s-a născut” greu și a avut o mulțime de hopuri până acum. Cel mai mare eșec a fost cel din 2019, când înscrierile au fost oprite chiar din prima zi, din cauza suspiciunilor de fraudă.

O familie poate obține 20.000 de lei – pentru montarea instalațiilor, la case. Trebuie însă să apeleze la firme agreate de Ministerul Mediului, pentru lucrări. În trecut, programul a fost blocat, deoarece au existat suspiciuni de fraudă.

Cei care vor să își instaleze panouri voltaice cu ajutor de la stat trebuie să aleagă instalații care costă cel puțin 22.000 de lei. Din această sumă, programul “Casa Verde” suportă 20.000 de lei, iar beneficiarul achita diferența. Cei care au reușit să primească banii, spun că avantajele unui astfel de sistem sunt evidente.

Dosarele se pot depune începând cu 20 decembrie, iar perioada de înscriere durează până la epuizarea celor 280 de milioane de lei – bani rămași nedistribuiti din anii trecuți.

Distribuie informația
Alte știri