Programul Centrului de sacrificare și comercializare a mieilor din Piața Ioșia

Administraţia Domeniului Public Oradea, împreună cu Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă deschiderea Centrului de comercializare și sacrificare a mieilor din cadrul Pieţei Ioşia, cu ocazia sărbătoririi Paştelui.

Piaţa de miei va fi deschisă pentru cumpărători după următorul program: joi, 18 aprilie, între orele 9.00 – 17.00; vineri, 19 aprilie, între orele 9.00 – 17.00, și sâmabăta, 20 aprilie, între orele 9.00 – 13.00.

În săptămâna dinaintea Paștelui ortodox, Piața de miei va fi deschisă: miercuri, 24 aprilie, între orele 9.00 – 17.00; joi, 25 aprilie, între orele 9.00 – 17.00; vineri, 26 aprilie, între orele 9.00 – 17.00, și sâmbătă, 27 aprilie, între orele 9.00 – 13.00.

Comercianţii de miei vor avea de plătit către ADP SA o taxă de sacrificare şi vânzare în valoare de 10 lei/buc/zi, accesul acestora și al mieilor în piață având loc zilnic, începând cu ora 8.00. Tariful încasat de ADP de la măcelari pentru serviciile de sacrificare a mieilor este de 75 lei/zi/măcelar, iar verificarea stării de igienă și de sănătate a măcelarilor se va face zilnic între orele 8.30 – 9.00.

Crescătorii de ovine şi caprine care doresc să comercializeze animale în acest centru trebuie sa îndeplinească mai multe cerințe. În vederea afluirii mieilor la centrele amenajate pentru sacrificare, aceștia trebuie să fie identificaţi prin crotalii duble şi înregistraţi în baza de date.

Înainte de transportul mieilor din exploataţia de origine, aceştia vor fi examinaţi obligatoriu de către medicul veterinar împuternicit de la DSVA de pe raza localităţii unde este înregistrată exploataţia de animale, care, în urma examenului, va emite documentele sanitar-veterinare în conformitate cu legislația în vigoare. Pentru a fi admiși în centrele de sacrificare, numărul de animale din mijlocul de transport, respectiv numărul și seria crotaliilor acestor animale, trebuie să corespundă în întregime cu datele înscrise în documentele care însoțesc transportul. Informații suplimentare pot fi obținute la tel. 0771/263.157.

Distribuie informația
Alte știri