Programul de finantare „Start-up Nation – Romania”va fi prezentat bihorenilor, pe 7 martie, la Universitatea Oradea

Persoanele interesate să demareze o afacere prin constituirea unei firme noi, dar şi actualii antreprenori, pot afla informaţii interesante participând la evenimentul de prezentare a programului „Start-up Nation – Romania”.

Acesta va fi organizat în data de 7 martie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universităţii Oradea, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Cluj-Napoca, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie.

Tema evenimentului este „Surse de finanţare de la bugetul de stat pentru IMM-uri 2017”. Vor participa reprezentanţi ai ministerului, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, ai asociaţiilor patronale şi oamenilor de afaceri, ai IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest şi ai oficialităţilor locale. Intrarea la eveniment este liberă.

Programul „Start-up Nation – Romania” se va implementa în perioada 2017-2020 prin acordarea de ajutoare de minimis, pentru un număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Pot beneficia de finanțare în cadrul programului microîntreprinderile şi IMM-urile care îndeplinesc cumulativ, la data completării planului de afaceri online, o serie de criterii de eligibilitate: să fie înfiinţate de către persoane fizice după intrarea în vigoare a OUG nr. 10/2017; să fie IMM-uri.

Potrivit actului normativ, beneficiarul va trebui să se înregistreze (cu user şi parolă) în aplicaţia online care va fi disponibilă pe site-ul www.aippimm.ro , apoi va completa şi va transmite online planul de afaceri. „Admiterea în program se va face conform principiului «primul venit – primul servit», cu respectarea pragului minim de 50 puncte

Alte știri