Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia se modifică de la 1 octombrie

Foto: Liana Bursasiu

Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se modifică de la 1 octombrie, astfel că accesul vizitatorilor va fi permis în intervalul orar 9,00 – 18,00, a informat joi administraţia monumentului istoric.

Totodată, până la 31 decembrie, situl UNESCO va fi închis pentru public în zilele de luni.

„Pentru că zilele devin tot mai scurte şi mai reci odată cu instalarea toamnei, vă anunţăm că pentru intervalul 1 octombrie – 30 noiembrie 2022 programul de vizitare a monumentului istoric de la Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia se va modifica, astfel că vă aşteptăm să vizitaţi situl în intervalul orar 9,00 – 18,00”, a precizat, pe pagina oficială, Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Fosta capitală a Daciei, Sarmizegetusa Regia, este prima cetate dacică administrată de Consiliul Judeţean Hunedoara, din anul 2013 aici fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază dotat inclusiv cu echipamente de supraveghere video.

Conform datelor oficiale, aproximativ 75.000 de turişti au vizitat anul trecut cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, mai mult cu 5.000 de persoane comparativ cu anul 2020, context în care au fost obţinute venituri de circa 1,1 milioane lei din valorificarea potenţialului turistic al acestui monument istoric. 

Distribuie informația
Alte știri