Programul pilot „Masa caldă”, extins la 150 de şcoli. 4 sunt din Bihor

Numărul școlilor înscrise în programul pilot „Masa caldă” va fi extins la 150 de şcoli, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat de ministerul Educaţiei.

Măsura vine după ce în decembrie anul trecut, fusese publicat un alt proiect de OUG care prevedea extinderea de la 50 de şcoli la 100 a acestui program. Bugetul estimat pentru acest proiect este de 104.209.000 de lei, potrivit edupedu.ro.

Printre cele 150 de unități de învățământ, 4 sunt din Bihor. Este vorba despre Școala Gimnazială Floare de Lotus” Sânmartin, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beius, Școala Gimnazială nr 1 Ciumeghiu, respectiv Școala Gimnazială „Puiu Sever” din Ineu de Criș.

Programul „Masa caldă în şcoli” a fost înfiinţat în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Atunci, doar Școala din Sânmartin se afla pe listă.

Cele 150 de unități învăţământ cu grade de complexitate și particularități educaționale diferite, propuse pentru a fi cuprinse în program sunt dispuse echilibrat la nivel național, în medii rezidențiale diverse – Urban (mare, mic, central, periferic)/ Rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), și vor avea statut de unități de învățământ pilot, conform prevederilor legale în vigoare, în care se va implementa programul.

Alte știri