Programul Rabla Local începe curând. Vezi condițiile în care o mașină este considerată eligibilă pentru casat

Administraţia Fondului pentru Mediu va lansa, în septembrie, „Programul privind casarea autovehiculelor uzate”, cunoscut sub numele de „Rabla Local”. Diferența, față de celalalte programe Rabla, este că proprietarii mașinilor casate nu mai sunt obligați să își cumpere un autoturism nou și pot cheltui cum vor banii primiți, 3000 de lei pentru un autoturism.

O mașină este considerată eligibilă pentru programul Rabla Local dacă îndeplindește cumulativ următoarele criterii:

– să fie mai veche de 15 ani la momentul înscrierii în program, vechime calculată de la anul fabricației

– să fie înregistrată în evidențele fiscale din localitate în care se solicită casarea

– să aibă norma de poluare Euro 3 sau mai puțin

– să fie înmatriculată în România de cel puțin 3 ani.

Iar procedura e simplă: proprietarii mașinilor trebuie să depună o cerere la Primărie și să aștepte confirmarea că sunt eligibili. Apoi mașinile pot fi duse la orice centru autorizat de casare din zonă. Cu bonul se vor intoarce la primarie pentru decontare.

Programul are o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul autorităților locale. Jumătate din suma de 3 mii de lei va fi suportată din bugetul Administratiei Fondului de Mediu şi jumătate din bugetul local. Așa că programul va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie. Cel mai probabil, unele administrații locale, vor impune o limită de mașini acceptate, în timp ce altele s-ar putea să nu participe. 

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri