“Programul tomata” continuă şi anul acesta

economica.net

“Programul tomata” continuă şi în acest an, dar cu unele modificări. Ca să se asigure că roşiile care vor ajunge pe mesele românilor sunt sănătoase, Ministerul Agriculturii vrea să ştie ce cantitate de tratamente pentru protecţia plantelor folosesc producătorii. În plus, beneficiarii programului nu vor mai putea vinde legumele după 31 mai.

Momentan, oficialii de la Agricultură au bani doar pentru producţia de roşii din primăvară, apoi soarta programului va fi decisă la rectificarea bugetară.

„Verificările se vor face la începutul rodirii şi la începerea recoltării în vederea evaluării producţiei. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 de euro/ beneficiar/ an. Suma alocată, deocamdată, anul acesta este de aproape 40 de milioane de euro. (…) Ca să avem o  siguranţă în calitatea tomatelor, cei care vor beneficia de acest program vor trebui să deţină un registru de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, care va fi verificat de Autoritatea Naţională Fitosanitară. De asemenea, o copie a filelor din registrul agricol deschis la primărie”, a precizat Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Sursa: stiri.tvr.ro
Alte știri