Proiect ambitios cu bataie lunga, lansat la Sanmartin

S-a lansat proiectul privind Conservarea si protectia patrimoniului natural transfrontalier din judetele Bihor-Hajdu Bihar. Contractul de finantare e de 2,8 milioane de euro si se va derula pana la finele anului 2020. 85% din aceasta suma reprezinta valoare nerambursabila prin FEDR. Prin bugetul de stat se acorda un procent de 13%, iar contributia beneficiarilor e de 2% pentru partea romana, respectiv 5% pentru cea maghiara.

In cadrul proiectului se vor realiza activitati specifice de conservare si protectie a siturilor Natura2000 din judetele Bihor, respectiv Hajdu Bihar. De asemenea, pe partea romana se vor infiinta un centru de monitorizare si tunel acces in avenul Betfia, drum, pod, parcare si imprejmuirea sitului Petea.

Liderul de proiect este Comuna Sinmartin. Edilul ei, Cristian Laza sustine ca suprafata ariei habitatelor care vor beneficia de un status mai bun de conservare depaseste 5000 de hectare. Tot el mentioneaza ca e un proiect cu bataie mai lunga de care vor beneficia si turistii care vor veni in statiunile Baile Felix si 1 Mai.

Distribuie informația
Alte știri