Proiect de lege propus de Cseke Attila: Trotinetele electrice, înmatriculate și înregistrate de RAR

Un parlamenrar UDMR vrea ca trotinetele electrice să fie înmatriculate. Cseke Attila a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca vehiculele rutiere, cu motor încorporat, care se deplasează cu cel mult 25 km/h, să fie înmatriculate și înregistrate de Registrul Auto Român, scrie RFI Romania. Această categorie de vehicule include și trotinetele electrice.

Potrivit senatorului bihorean, state precum Austria, Slovacia, Germania, Malta, Croația, Polonia sau Olanda au în legislație prevederi pentru vehiculele lente. Acestea sunt eco-friendly și astfel se reușește reducerea poluării, spune parlamentarul. Proiectul de act normativ definește vehiculul lent dret „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, și care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”. Inițiativa legislativă a fost depusă, în procedură de urgență, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Într-un interviu la RFI, Președintele Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Marian Ivan, atrăgea atenția că trotinetele electrice s-au înmulțit în ultima vreme în marile orașe, însă legislația nu e adaptată, iar infrastructura specifică lipsește.

Distribuie informația
Alte știri